Introductie.

Hieronder vind je alle voordelen van het accepteren van creditcards op websites, via telefoon, fax of email. Eigenlijk komt het hier op neer: verzeker jezelf van nog meer tevreden èn betalende klanten.

Creditcards accepteren op een pinautomaat? (je wordt doorgeleid naar de website van pindeal)

1. 's Werelds meest populaire online betaalmiddel.

Ondanks concurrentie van andere betaalmethoden zoals PayPal, iDEAL en Bancontact, zijn MasterCard en Visa creditcards wereldwijd het meest gebruikte betaalmiddel voor aankopen op websites en 'in-app' bestellingen.

Nemen creditcards niet de eerste plaats in, omdat er een sterkere lokale betaalmethode is, dan staan creditcards bijna altijd nog in de top 3. Gezien het marktaandeel blijft het altijd een betaalmethode om aan te bieden voor enerzijds betaalgemak voor klanten en meer omzet voor jou.

2. Potentieel bereik van 4.5 miljard kaarten.

Met slechts één contract voor kaartacceptatie kan op jouw website met maar liefst 2 miljard MasterCard en 2,5 miljard Visa kaarten afgerekend worden (inclusief MasterCard Debit, Maestro, Visa Electron, Visa Debit en V PAY kaarten).

3. Bereik 10 miljoen Nederlanders en Belgen.

Door creditcards als betaaloptie op jouw website toe te voegen, kun je direct meer dan 6 miljoen Nederlanders en 4 miljoen Belgen gemakkelijk laten afrekenen.

Uit de laatste E-commerce Payment Monitor in Nederland blijkt dat creditcards (voornamelijk MasterCard en Visa) ongeveer 12% marktaandeel hebben. Meer dan 1 op de 10 betalingen in Nederland gebeurt dus met een creditcard. In Belgie ligt het marktaandeel naar schatting hoger, tegen de 30%. Na Bancontact is het dus een populaire methode die in de betaalopties thuishoort.

4. Klaar voor het buitenland.

Geen enkele online betaalmethode heeft zo'n bereik als creditcards. Met het accepteren van MasterCard en Visa op jouw website ben je meteen klaar voor betalingen uit het buitenland.

5. Meer betaalgemak.

Geen online shopper is hetzelfde. Realiseer je dat niet iedereen altijd even graag betaalt met iDEAL, Bancontact of acceptgiro. Sommige online shoppers rekenen bij voorkeur juist graag af met hun creditcard vanwege de aankoopverzekering, spaaracties of tijdelijk meer bestedingsruimte.

6. Meer verkopen.

Door in te spelen op de verschillende betaalwensen van jouw klanten vergroot je de kans dat een shopper ook daadwerkelijk een koper wordt. Geen achtergelaten winkelwagentjes meer omdat jouw klant gewoon op zijn gewenste manier kan afrekenen.

7. Extra betaalgemak voor vaste klanten.

Creditcards bieden de optie om terugkerende klanten een supersnelle 'checkout' te bieden. Klanten die één keer eerder met creditcard betaald hebben hoeven dan niet iedere keer opnieuw hun kaartgegevens in te typen. Jouw klanten waarderen meer betaalgemak en dat ze sneller kunnen bestellen.

Let op: niet alle Payment Service Providers ondersteunen deze 'creditcard hergebruik functie'. Let hier op bij het vergelijken van Payment Service Providers.

8. Ideaal voor terugkerende betalingen.

Creditcards lenen zich perfect voor automatische afschrijving van lidmaatschaps- en abonnementsgelden. In tegenstelling tot andere betaalmethoden kan jij bepalen wanneer de rekening of factuur voldaan wordt door op het afgesproken moment de creditcard te belasten.

9. Ook voor kopen op factuur of rekening.

Bied je jouw klanten de mogelijkheid om op rekening of factuur te bestellen? Met creditcards kun je eenvoudig het openstaande bedrag op de creditcard van jouw klant afschrijven. Je bepaalt zelf het moment van betaling en hoeft niet te wachten.

10. Direct betalen bij telefonische verkoop.

Creditcards lenen zich ook prima voor directe betaling van producten of diensten die per telefoon worden gekocht of afgenomen. Je kunt direct de betaling in orde maken en tot uitlevering of serviceverlening overgaan.

11. Betrouwbare back-up.

Niets is vervelender voor een shopper dan dat het fout gaat op het allerlaatste moment: het moment van betalen. Mocht een betaalmethode zoals iDEAL of Bancontact tijdelijk niet werken, dan zijn creditcards een prima en betrouwbaar alternatief. Verzeker jezelf van een tevreden klant en aankoop.

12. Klantvriendelijke terug-betaal-optie.

Mochten producten geretourneerd worden, dan kun je met één druk op de knop de betaling terugdraaien. Jouw klant ontvangt direct het aankoopbedrag weer terug op zijn of haar creditcard. Geen administratieve rompslomp voor jou en een tevreden klant die direct weer over zijn geld beschikt.